utorak, 15. svibnja 2012.

Osijek je depresivan i pun mržnje !?

Danas sam ostao šokiran kada sam pročitao vijest: "Uspavani grad s oko 125.000 stanovnika koji se nalazi u istočnoj Hrvatskoj, jedno je od najdepresivnijih mjesta 28. države članice Europske unije". Vijest su donijele političke novine New Europe.

Nadalje pišu: 
"S traumama iz rata i vidljivim ožiljcima, kako na secesijskim zgradama tako i na njegovim stanovnicima, uz recesiju i visoku stopu nezaposlenosti mladih, grad na Dravi nudi pregršt razloga za brigu i malo za veselje. Depresija je zajednička značajka, kao i frustracija ili čak mržnja. Podjednako je opasno ako ste druge nacionalnosti u Osijeku, kao što je opasno ako ste iz Zagreba ili nekog drugog djela Hrvatske. Nasilje koje u zadnje vrijeme provodi gradska mladež nekada je bilo nespojivo s mirnom ravnicom Slavonije." - http://cro.time.mk/read/3104bec3a3/f0f013e458/index.html

Prošli post sam pisao o projektu "Osijek - grad dobrih poruka", te upravo osvrnivši se na tu temu, New Europe je sarkastično napisao: "Kako bi vratili tračak nade u očaj i zrake svjetlosti u tamu osječkog svakodnevnog života opterećenog egzistencijalnim brigama, omladinska organizacija odlučila je podijeliti poruke nade sa svojim sugrađanima." - http://cro.time.mk/read/3104bec3a3/f0f013e458/index.html


Koji mora biti razlog da se napiše ovakav članak? Po svemu sudeći jedan od mogućih je što sam projekt "Osijek - grad dobrih poruka" dijelom financira EU, pa samim time pokušavaju veličati svoj doprinos i prikazati se u svijetlu "izbavljivača dobrih namjera".

1 komentar:

  1. Da smo uspavani još i može proći, ali dio o nasilju i mržnji nikako. Nikad nisam čula da je netko iz Zagreba dobio batina. Možda nogometni navijači, ali to se događa i drugdje (mada to ne opravdavam). Autor ovog članka očigledno ne voli Osijek i Osječane.

    OdgovoriIzbriši