ponedjeljak, 7. svibnja 2012.

OD PROLJEĆA 2014. NA MJESTU DANAŠNJEG SPORTSKO-REKREACIJSKOG CENTRA COPACABANA – MEGABAZENI I ZABAVNI PARK VRIJEDNI 54 MILIJUNA KUNA !!!

"Popularno kupalište Copacabana trebalo bi se u naredne 2 godine preoblikovati u megaprojekt Aqua park, vrijedan vrtoglavih 54 milijuna kuna. Naime, investitori se još traže, no glavni bi trebala biti Luxor grupa. Da nije riječ o pukoj špekulaciji, dokaz tome je njihova nedavno osnovana tvrtka Vodeni park sa sjedištem u Osijeku." (http://m.vecernji.hr/biznis/vodeni-svijet-slavonci-razvijaju-snazan-adut-privlacenje-gostiju-clanak-403281)


Grad je već osigurao sve potrebne preduvjete za raspisivanje natječaja. Parcelirano je zemljište, određen je i pravni okvir, a to će biti zakup s pravom građenja. Znači raspisat će se natječaj na kojem će netko prostor dobiti na trideset godina kako bi sagradio Aqua park i koristio ga, a Gradu Osijeku plaćao naknadu. 


"Potencijal ovog projekta je velik jer u radijusu od otprilike dva sata vožnje više od dva milijuna ljudi, odnosno geografski gledano ciljani posjetitelji su stanovnici južnih dijelova Mađarske, sjeverne i središnje Bosne i Hercegovine te cijela Vojvodina, a na hrvatsku stranu sve do Nove Gradiške. Zasad na tome prostoru ne postoji ništa slično. Predviđeno je stalno zapošljavanje deset ljudi, a u sezoni u osječkom vodenom svijetu radilo i pedeset sezonskih radnika. Ovo je velika stvar, ne samo za Osijek, nego i cijelu regiju koja bi postala turističko odredište." (http://m.vecernji.hr/biznis/vodeni-svijet-slavonci-razvijaju-snazan-adut-privlacenje-gostiju-clanak-403281)

Realizacija projekta i zatvaranja financijske konstrukcije očekuje se krajem ove godine. 

Hoće li ovaj mega projekt uspjeti? S obzirom na cijene karata koje će u svakom slučaju biti previsoke za svakodnevni odlazak, što mislite da će biti sa građanima koji su godinama spas od ljetnih vrućina pronalazili  na "Kopiki"?

2 komentara:

  1. Projekt će, nadam se, uspjeti, zaista nešto fantastično. Međutim, prosječnom Osječaninu to neće odgovarati zbog cijene ulaznice. Najbolje bi bilo renovirati sadašnju Copacabanu, a Aqua park smjestiti na neku drugu lokaciju u gradu.

    OdgovoriIzbriši
  2. U potpunosti dijelim vaše mišljenje sugrađanko, a uz to se nadam da će se radovi održati u zadanom roku te da će nakon njihovog završetka dio uz Dravu biti slobodan i dostupan besplatno svima.

    OdgovoriIzbriši